weco

Viatjar de manera responsable implica viure els territoris recorreguts amb respecte, és per això que es va originar wecoplan, una eina de comunicació desenvolupada per La Mochila Verde, organització nascuda per fomentar formes d’oci i viatges memorables, sense posar en risc el nostre patrimoni i tenint en compte el bé comú.

El seu objectiu principal és explicar la història de totes aquelles empreses i projectes locals que donen servei als visitants a l’hora que cuidin el seu territori. Per això treballen per difondre totes aquelles solucions que els hi permetin crear productes i serveis rentables i eficients, reduir els seus consums, la petjada de carboni, etc.

Coneix el cercador de serveis turístics singulars wecoplan a través de l’entrevista que vam realitzar a l’equip i no deixis de venir a conèixer tot el que et poden oferir els dies 14 i 15 d’octubre en la Fira VILAMON (Convent de Sant Agustí).

Què és “wecoplan”? Qui està rere el projecte?
wecoplan és el primer cercador de serveis turístics singulars que aposten pel desenvolupament sostenible a Espanya.
Aquesta eina de planificació de viatges és un servei desenvolupat i gestionat per la associació La Mochila Verde. El nostre objectiu és facilitar la organització de viatges i escapades a qualsevol persona interessada en el benestar social i la qualitat ambiental dels llocs on gaudeix del seu temps d’oci. Per això posem a la seva disposició una selecció d’allotjaments, restaurants, activitats d’oci i productors locals compromesos amb el turisme responsable.

we-co2

De quina manera penseu que contribuïu al turisme responsable?
Partim d’una idea clara: la nostra força com a viatgers i viatgeres resideix en la nostra capacitat d’elecció.
Al aglutinar l’oferta de turisme responsable, pretenem facilitar el procés de programació de viatges amb serveis que s’esforcen per reduir els seus impactes negatius i per oferir llocs de feina de qualitat. Si cada cop més persones escullen aquest tipus de serveis, el mercat general prendrà nota i adoptarà millors comportaments.
A més, treballem per difondre solucions que permetin a les empreses turístiques millorar els seus índex de sostenibilitat a través de la creació d’un directori de solucions sostenibles. Aquesta eina inclourà empreses que treballen en àmbits tan diversos com la eficiència energètica, la gestió de residus, l’ús i tractament d’aigües, la comunicació, el disseny de serveis, la construcció sostenible, etc., per després posar-la a l’abast dels nostres col·laboradors i que repercuteixi en la sostenibilitat dels serveis que ofereixen. 

Col·laboreu amb altres empreses o entitats compromeses amb el desenvolupament sostenible?
A més de difondre iniciatives proposades per associacions de turisme responsable com Alienda (Astúries), hem tingut el plaer de participar activament a les anteriors edicions de VilaMón.
Sens dubte,  a wecoplan estem oberts a col·laborar amb qualsevol projecte que tracti de fomentar formes d’oci i viatge autèntiques i que generin el mínim impacte negatiu als llocs visitats.

Explica alguna experiència o alguna cosa que vulguis destacar del projecte.
wecoplan està en ple procés d’expansió i estem ampliant la nostra xarxa d’iniciatives de viatge responsable, per tant, estem oberts a opinions sobre la eina i a suggeriments sobre allotjaments, restaurants, empreses d’oci i productors locals que creieu que no poden faltar en aquest cercadors.
Com anirem descobrint al llarg dels pròxims mesos, la oferta de serveis que apostin pel turisme responsable és molt heterogènia, tant en naturalesa (urbana, rural, platja, muntanya…) com en el rang de preus.
De moment us invitem a conèixer un exemple dels serveis que trobareu a wecoplan, com Cava Guilera, que ens proposa una peculiar introducció al món del cava en un paisatge esculpit per les vinyes.

 

Leave a Reply