VilaMon és una plataforma oberta que durant els dies del Festival genera continguts sobre qüestions socials, culturals, mediambientals, polítiques i econòmiques, que engloben els viatges, el turisme i les migracions. Contribuir a fer d’aquest món un millor lloc per viure, i un millor lloc per visitar, és un repte compartit.

Us convidem a col·laborar al Festival VilaMon. Contacta amb nosaltres!

VilaMon 2015
VilaMon 2015 La segona edició de VilaMon, anfitrions i Viatgers, Festival del Turisme Responsable, va viatjar a diferents barris de Barcelona entre setembre i octubre, amb activitats culturals i participatives per promoure noves formes de viatjar amb impacte social a les comunitats de visita, diàlegs amb ciutadans/es de Barcelona sobre els efectes del turisme a les comunitats i rutes culturals/naturals per redescobrir Barcelona.

A VilaMon, tots som Amfitrions i Viatgers, reflexionem sobre la cultura global dels viatges, l’hospitalitat i les conseqüències dels nostres desplaçaments.

VilaMon va organitzar un programa d’Itineraris Locals per a ciutadans / es. Vam pujar al Parc de Collserola per organitzar un blogtrip amb escriptors de sostenibilitat i turisme. La ruta programada per la Associació La Mochila Verde, va comptar amb la participació d’operadors de turisme local i bloguers/es de Barcelona. Paral·lelament a aquesta ruta, Cultruta i Ilaria Sartori van organitzar dues rutes per Ciutat Vella.

En el marc del Dia Mundial del Turisme, es va projectar el Documental, premiat internacionalment, Gringo Trails. La seva directora, Pegi Vail, va presentar el documental a la plaça del Pou de la Figuera. L’esdeveniment va comptar amb la participació de la regidora de Ciutat Vella, Gala Pin, per generar un debat sobre com el viatge pot generar impactes positius sobre les comunitats locals i exposar els reptes del desenvolupament del turisme sostenible a Ciutat Vella, el districte urbà més turístic de Barcelona.

Gringo-Trails

En el marc de la celebració mundial del turisme, VilaMon va organitzar dos fòrums universitaris amb estudiants de turisme i antropologia, per apropar el debat del turisme global. Pegi Vail, va presentar el documental Gringo Trails, a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona i a la Facultat de Turisme i Direcció Hotelera Sant Ignasi de la Universitat de Ramon Llull.

El dia 3 d’octubre es va organitzar un acte participatiu per comparar el cas de Barcelona i Berlín, com els moviments socials de protesta i resistència estan convertint-se en nous actors amb incidència política. Nana A.T. Rebhan, va presentar Welcome Goodbye Berlin, documental sobre turisme i Ciutadania de Berlín. L’esdeveniment va incloure la presentació del llibre Rodamón, un taller participatiu sobre la gestió del turisme a Barcelona i l’exposició sonora d’BarcelSona.

Wellcome-Barcelona

Descarrega el programa Vilamon2015

VilaMon 2014
En el marc del Dia Mundial del Turisme, amb el lema Turisme i Comunitat Local, VilaMon va proposar un esdeveniment per generar trobades entre ciutadans / es de Barcelona per reflexionar i dialogar sobre els conflictes sorgits entre turisme i ciutadania a Barcelona i com donar poder a la societat civil en la destinació turística.

Amb la col·laboració del Casal del Pou de la Figuera i del Districte de Ciutat Vella, i diverses organitzacions del Casc Antic i Barcelona, vam crear un programa cultural sobre els efectes negatius i positius que el turisme pot generar en les comunitats locals.

Descarrega el programa Vilamon2014

Leave a Reply