Rutes Barcelona Rebele

Barcelona és una de les ciutats d’Europa en la qual més vegades i amb major intensitat el poble s’ha aixecat contra l’opressió i la injustícia social. Hem recollit aquest ric passat en una sèrie d’itineraris que porten al present les lluites que molts homes i dones van protagonitzar als seus carrers. Itineraris creats per Barcelona Rebel.

Ruta de les Dones de la Barcelona Rebele

La ruta de les dones de la Barcelona Rebel és una ruta guiada per set dècades, des de 1909 fins a finals dels anys 70, en els quals parlarem dels principals moviment socials, aixecaments i processos revolucionaris succeïts a Barcelona i el rol específic que en ells van jugar les dones lluitadores.

Una ruta històrica sobre dones com les que van ser peça clau en la Setmana Tràgica, com les milicianes de la Guerra Civil o les militants clandestines sota el Franquisme. Una ruta que ens portarà a conèixer quan i com es van aconseguir algunes de les grans conquestes històriques, com el dret al vot, a l’avortament o el divorci, però també a conèixer els grans passos enrere que es van imposar durant llargs períodes del Segle XX.

Data: Dissabte 22 d’octubre

Horari: 17h00-19h00

Organitza: Barcelona Rebelde

Preu: 10€

Sortida: Base del monument a Colom (entre els lleons que miren al mar)

Reserves: info@barcelonarebelde.com

Més informació

Leave a Reply