BlogFestival VilamonItinerariosNovedadesSin categoría

Retrobar-se amb Barcelona: Rutes ciutadanes i populars

By 30 Agost, 2016 Abril 25th, 2017 No Comments

Retrobar-se amb la ciutat és el que plantegen un conjunt d’emprenedors culturals de nova generació. El seu objectiu transcendeix més enllà de fer tours per a visitants internacionals i aposten per apropar el patrimoni històric i cultural a la ciutadania local. Una proposta arriscada, però carregada d’una necessària dosi d’oci cultural i educativa.

Des de VilaMón volem donar visibilitat a aquestes iniciatives que promouen els nostres mateixos valors i proposen un turisme més responsable i enriquidor per a tots. Aquí us deixem algunes d’aquestes propostes:

Cultruta

Cultruta

Joan Coll i un conjunt de guies (oficials) apassionats ofereixen rutes històriques i socioculturals pels diferents barris de Barcelona.

Lazzum

lazzum

Itineraris creats per amfitrions locals cap a diferents col·lectius compartint interessos per Barcelona i Catalunya.

Agència de Turisme Popular

sants-atp

Es defineixen com una relació cultural sense intermediaris, per crear experiències properes, creatives, entre participants i interprets, per redefinir un nou paisatge popular.

El Peix al Plat

peix plat

Anna i Giuliano, biòlegs marins, col·laboren amb pescadors, comerciants i restaurants, per crear experiències educatives i delicioses al voltant del consum responsable del peix.

Barcelona Soundwalk

sound-tour-barcelona

Ilaria Sartoria, antropòloga sonora i etnomusicòloga, ofereix rutes i exposcions sonores per descobrir una dimensió del patrimoni tangible que no es pot tocar, sinó escoltar.

Órbita Barcelona

orbita bcn_rutas culturales

Mariano Pesin, historiador i dramaturg, crea itineraris patrimonials per a la ciutadania. La seva ruta del Park Guëll permet redescobrir aquest espai, massificat pel turisme.

Barcelona Rebelde

ruta-barcelona-rebelde

Salva, historiador i investigador, va crear aquest projecte per apropar històries rebels centrades en fets bèl·lics, protestes i conflictes urbans dels últims 100 anys de Barcelona.

Leave a Reply