BlogCambio ClimáticoConferenciasEventosFestival VilamonForosNovedadesSin categoría

Pensem la Ciutat Ecològica: Barcelona acull diferents Fòrums Internacionals

By 1 Setembre, 2016 Abril 25th, 2017 No Comments

El desequilibri productiu provocat pel sistema capitalista ha portat al col·lapse en què es troba el planeta. COP21 i successives reunions, com pròximament COP22 Marrakech estan intentant aconseguir acords globals sobre la qüestió més urgent de l’agenda política mundial, el Canvi Climàtic. L’objectiu de la COP21 és reduir les emissions de CO2 a 1,5ºC respecte a temps preindustrials. Com ens adaptem cultural, econòmica, política, legal i socialment a aquest escenari, no solament està a les mans d’aquests diplomàtics, sinó que recau sobre tota la societat. Si continuem els pronòstics de creixement (demogràfics, mobilitat de materials, transport) els escenaris seran catastròfics.

Durant els pròxims quatre mesos Barcelona acull quatre esdeveniments internacionals sobre desenvolupament sostenible i ecologia, que atraurà experts/as i organitzacions de tota Europa i del Mediterrani.

Aquí us deixem les quatre cites que no has de perdre’t, i et recomanem un parell de debats del CCCB per a setembre:

Una Ecologia de la vida, conferència de Tim Ingold, 7 setembre 2016.
L’antropòleg Tim Ingold inaugura el cicle «Habitar el món» amb una conferència sobre les relacions entre la naturalesa i la cultura.

Tim Ingold

El Mar com a frontera, conferència de Philip Hoare, 14 setembre 2016.

Philip Hoare, l’autor de Leviatán o la balena, ens parlarà dels misteris dels oceans i del mar com a frontera per a les persones migrants en la segona conferència del cicle «Habitar el món».

philip-hoare-1000

Setmana Europea de la Mobilitat Sostenible i Segura, 16-22 setembre 2016

Esdeveniment institucional de la mobilitat que anualment s’organitza en diferents territoris d’Europa. Barcelona proposa un conjunt d’activitats culturals per promoure el transport públic, la bicicleta, els camins públics i un millor espai públic. Destaca el dijous 22 de setembre amb el dia sense cotxes de Barcelona.

1400-PTOP-SMSS 2016-BannerWeb (varis)-5

Tourism Eco Forum, 14 octubre 2016.

Organitzat per eco-union, en col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, en el marc del Festival VilaMón. El Fòrum Internacional de Turisme Urbà Sostenible comptarà amb alts representants polítics, institucionals, empresarials, acadèmics i de la societat civil, per dialogar i aprendre sobre els principals reptes de les polítiques de turisme urbà sostenible, canvi climàtic i objectius del desenvolupament sostenible.

up-mail (4) copia

Circular Economy Summit, 15-17 novembre 2016.

Circular Economy Summit atreu a experts de la indústria i professionals per compartir idees i projectes sobre la transició cap a una economia circular. Inclou un congrés i una fira.

circular economy

Blue Ecoforum, 25-26 novembre 2016.

L’objectiu del Fòrum és reflexionar sobre els reptes del mediterrani cap a un desenvolupament sostenible i pacífic. Alts representants i experts mundials es reuniran a Barcelona per traçar polítiques i estratègies sobre el Mediterrani.

Blue

Leave a Reply