BlogFestival VilamonItinerariosNovedadesProgramaSin categoríaTurismo Responsable

Nadiu Viatges, una aposta ferma de Turisme Responsable

By 14 Setembre, 2016 Abril 25th, 2017 No Comments

Avui us volem presentar el projecte de Nadiu Viatges. Es tracta d’una agència de viatges que fomenta el turisme responsable, reduint al màxim l’impacte sobre el medi ambient i recolzant projectes que defensin la protecció de la natura, sempre impulsant el creixement econòmic dels territoris visitats i garantint unes condicions justes amb les persones i empreses locals amb les quals treballen.

Aquí us deixem l’entrevista que vam realitzar al seu director Francesc Famadas per conèixer de més a prop la seva filosofia i relació amb el desenvolupament sostenible.

xile2   marroc2

Per què vas decidir crear Nadiu Viatges?

Jo vinc del comerç responsable. Fa uns anys que treballo en una botiga bio i de proximitat on he conegut molta gent sensibilitzada i amb ganes de canviar d’hàbits per millorar el món on vivim.

Sempre he sigut un viatger inquiet i durant els viatges que he fet, tant per lliure com amb agències, he vist algunes coses que no m’han agradat i que crec que entre tots podem millorar, sobretot des de l’organització del viatge. Com a client d’una agència molts cops no saps en quin tipus d’allotjament estaràs, o quins transports utilitzaràs. Penso que aquest compromís l’hem de prendre els que organitzem els recorreguts, perquè la gent, quan està de vacances pugui anar del tot relaxada sense haver d’investigar en tot moment la qualitat del que fa.

Vaig conèixer el turisme responsable en agències alemanyes i britàniques i crec fermament que el sector tendeix a anar cap aquí. Espero que algun dia a casa nostra es conegui prou el turisme responsable perquè això sigui un negoci com ho és allà. Sé que amb això no em faré milionari, però si aquestes agències no ens podem guanyar la vida, anirem tancant i la sostenibilitat en el turisme serà molt més lenta.

En el turisme responsable, tothom hi surt guanyant. Les societats d’acollida milloren la seva economia, el planeta sobreviu en millors condicions, els emprenedors locals poden obtenir ingressos per fer rutllar els seus negocis, i no menys important, el turista coneix millor el país i gaudeix d’un viatge molt més autèntic.

 

De quina manera contribueixes al desenvolupament sostenible?

Despertar consciències mostrant bones accions que hi ha en aquest món, visitant algunes iniciatives culturals, socials o mediambientals de les moltes que hi ha en cada destí que treballem, però sobretot busquem que la quantitat de diners que mou el turisme, reverteixi el màxim possible en l’entorn visitat.

Amb Nadiu Viatges sempre utilitzaràs empreses turístiques locals. No es tracta d’agafar un pic i una pala, sinó de fer turisme deixant la mínima petjada negativa al destí, i intentant que tot el que ens gastem viatjant es quedi a la gent del país.

 

Col·labores amb altres empreses o entitats compromeses amb el desenvolupament sostenible? Quines? 

Aquí col·laborem amb entitats i associacions que promouen el turisme responsable com pot ser Ethnic, amb qui fem viatges a Gàmbia, Senegal i Marroc o també a un altre nivell ens hem recolzat molt amb l’experiència d’Alba Sud per organitzar tots els viatges de Turisme Rural Comunitari a Hispanoamèrica. Com que som relativament nous, anem coneixent cada cop més gent implicada amb qui volem establir acords de col·laboració.

En els destins tenim molts acords amb fundacions, ONG i organitzacions diverses tant per sensibilitzar al nostre viatger, com per fer visites per conèixer el que fan. Són moltíssimes les persones que estan treballant perquè el món sigui una mica millor, i en els moments en què vivim on es destaquen més les males notícies, nosaltres volem posar un punt de vista més optimista.

 

Explica’ns alguna experiència que vulguis destacar.

El turisme rural comunitari a Hispanoamèrica està ajudant a recuperar tradicions ancestrals de les comunitats indígenes, però també està ajudant al fet que comunitats rurals que fins ara només depenien d’un monocultiu com el cafè o el cacau, puguin millorar els seus ingressos rebent petits grups de turistes que els ajudi a no dependre només de les collites i desestacionalitzen els seus ingressos. A més, per al turista és la millor manera de conèixer en profunditat un país.

Aquest passat estiu, hem enviat turistes a Nepal. Només el fet de viatjar a aquest país i fer que la indústria local de turisme no s’enfonsi per la falta de visitants a causa dels terratrèmols de l’any passat, ja és ajudar en la sostenibilitat de la gent d’un país.

Si voleu obtenir més informació i conèixer tot el que ens pot oferir Nadiu Viatges no deixeu de visitar la seva pàgina web o vingeu a visitar-los al seu estand durant la Fira VilaMón.

nadiu

 

Leave a Reply