Les dones de la Barcelona Rebel

Monument de Colom

11:00h – 14 de maig

Preu: 10 €

Inscripció

La ruta de les dones de la Barcelona Rebel és una ruta guiada per set dècades, des de 1909 fins a finals dels anys 70. En ella parlarem dels principals moviments socials, alçaments i processos revolucionaris que van tenir lloc a la ciutat, el rol específic que en ells van jugar les dones lluitadores, els drets que van conquistar i aquells que es van perdre.

Una ruta històrica sobre les dones que van ser peça clau durant la Setmana Tràgica, les que van protagonitzar la primera vaga de dones durant l’hivern de 1918, com les milicianes de la guerra civil, les militants clandestines sota el Franquisme i les precursores del moviment feminista dels 70 i 80.
Un recorregut que ens durà a conèixer quan i com es van assolir algunes de les grans conquestes històriques, com el dret a vot, l’avortament o el divorci, però també a conèixer els grans passos enrere que es van imposar durant llargs períodes del Segle XX.

Vine a conèixer aquesta ruta guiada per Barcelona, una activitat cultural i d’oci molt suggerent just en un moment en el qual els moviments de dones cobren noves forces com hem vist als carrers de tot el món el passat dia 8 de març.