La Fira VILAMON situada a la Plaça de l’Acadèmia (Conevent de Sant Agustí) será un espai de promoció de productes i projectes innovadors d’oci i turisme sostenible, responsable i solidari. Alhora la Fira pretén crear  una  plataforma  informal  d’organitzacions i territoris per promoure el turisme responsable enfront del públic general.

A més de les diferents ofertes de les empreses, es desenvoluparan diferents taules rodones de profesionals del sector per parlar al voltant del turisme i la sostenibilitat.

Taules Rodones
Dissabte 14 (Claustre Convent de Sant Agustí)

Turisme i les Emissions, 12h-12.20h.
Inevitablement els viatges porten associats una sèrie d’emissions contaminants i de gasos d’efecte hivernacle, tant en els desplaçaments com a les estades a les destinacions. Les noves iniciatives de mobilitat i allotjaments sostenibles motiven comportaments diferents a les destinacions turístiques i permeten al viatger descobrir indrets disminuint la quantitat d’emissions. D’altra banda, aquest any la OMT celebra el dia internacional del turisme amb el lema “un turisme per a tots”, fomentant l’accessibilitat universal.

Empreses: Ecooltra i Ecocharter
Moderador: Daniel Gutiérrez (Kiribatis)

Turisme de Natura, 12.30h-12.50h.
L’oferta d’ecoturisme  a Catalunya és un dels majors reclams pel turisme local i internacional. En les últimes dues dècades una nova generació de petites i mitjanes empreses han sorgit per oferir experiències en espais naturals. Aquesta oferta és necessària per impulsar el turisme de proximitat i fomentar la protecció dels hàbitats i els espais  naturals del territori.

Empreses: Ecoitineraria, Blue Compass
Moderador: Daniel Gutiérrez (Kiribatis)

Vacances amb impacte socioeconòmic positiu, 13.00h-13.40h.
Existeix una forma diferent de viatjar, que es centra a conèixer el territori, la cultura i les comunitats locals, garantint un impacte positiu en l’economia de la destinació escollida i on el valor afegit del viatge recau en la satisfacció personal de contribuir al desenvolupament del territori visitat. Cada any Ethical Traveler escull les destinacions mundials més étiques, seleccionen aquelles nacions que han fet un millor treball vers la promoció dels drets humans, preservació del medi ambient i desenvolupament social.

Empreses: Agrotravel, Nadiu Viatges, Wecoplan
Moderador: Francisco Bargiela (Alhena Media)

Leave a Reply