faada_turismo_logotipo_banner-copia

Un altres dels participants que podràs trobar al Festival VilaMón és FAADA, la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals.

Es tracta d’una fundació sense ànim de lucre que va començar al 2004 amb la activitat principal d’apadrinar, adoptar i rescatar animals salvatges i de companyia. Actualment tenen com a objectiu principal aconseguir un món en equilibri on es respecti i garanteixi els drets dels animals per a que puguin viure una vida digna.

A més, han inclòs la iniciativa Turisme Responsable per tal d’exposar les problemàtiques relacionades amb l’ús dels animals al sector turístic, així com la estreta relació que existeix entre aquests i la desaparició d’espècies greument amenaçades, oferint alternatives ètiques per a turistes i professionals del sector.

Els podreu conèixer una mica més gràcies a l’entrevista que vam realitzar a Giovanna Constantini:

Què és FAADA i quina relació té amb el turisme?
FAADA és una Fundació que treballa per promoure el respecte als animals a l’àmbit social, legal i educatiu. A l’any 2011, ens vam adonar de la gran falta d’informació que existia, tant entre els viatgers particulars com entre els professionals del sector, sobre les problemàtiques relacionades amb l’ús dels animals en activitats turístiques. Així que vam fer el llançament de la campanya “Turisme Responsable amb els animals” (www.turismo-responsable.com) amb l’objectiu de conscienciar i col·laborar amb el sector turístic cap a una indústria més responsable amb la fauna i el medi ambient.

Col·labores amb altres empreses o entitats compromeses amb el desenvolupament sostenible? Quines?
A través de la nostra campanya de turisme responsable col·laborem amb diversos professionals del sector (agències de viatges, bloggers de viatges, etc.) que han decidir sumar-se a la nostra iniciativa firmant el nostre compromís i que ja no venen o promocionen activitats turístiques que impliquen explotació animal. I ens ajuden, a més, replicant el nostre missatge.

Què podem fer nosaltres, com a turistes, per protegir els animals?
Els turistes que vulguin ajudar als animals haurien de, en primer lloc, informar-se. La majoria d’activitats turístiques que impliquen el maltractament animal i problemes per la conservació de les espècies (ex: muntar en elefant, nedar amb dofins, treure’s una foto amb una cria de tigre), són ofertes als viatgers com innocents i fins i tot beneficioses per als exemplars implicats i el medi ambient. Per tant, és molt important no deixar-se enganyar. Tanmateix, davant la gran oferta de “centres de rescat” d’animals és imprescindible saber diferenciar entre un santuari de veritat i un lloc que manté animals en captivitat amb finalitats de lucre. Tampoc podem oblidar-nos d’afegir que la majoria dels turistes que participen en interaccions amb animals salvatges no són conscients dels greus i potencials riscos per la seva persona, tant des d’un punt de vista d’accidents/atacs com de transmissió de malalties zoonòtiques.

No deixis de passar a veure el seu estand el divendres 14 a la Fira VilaMón al Convent de Sant Agustí.

Leave a Reply