O Lisboa! Cineforum Terratourism i Poetry Slam

Pou de la Figuera (Casc Antic)

20:00h – 19 de maig

Gratuït

Inscripció

El col·lectiu Left Hand Rotation va passar quatre anys documentant com el turisme va créixer a Lisboa. TERRAMOTOURISM és un documental que vol sacsejar la capital portuguesa, el seu objectiu és realitzar un paral·lelisme entre els efectes del terratrèmol que va sacsejar la ciutat el 1775 amb els efectes actuals del boom turístic a Lisboa, «turistificació» i «gentrificació». En un indret emblemàtic de lluita veïnal en contra de la gentrificació, El Forat de la Vergonya (Pou de la Figuera), organitzem un cinefòrum per dialogar sobre els paral·lelismes entre Lisboa i Barcelona, acompanyats de Fifty-Fish Poetry Slam, amb Steven Fifty, Peter Fish i altres convidats.

Des de la primavera del 2010, cada mes l’Steven Fifty i el Peter Fish organitzen un Poetry Slam sui generis, que s’ha convertit en un must imperdible de les nits del Raval barcelonès. No es tracta, de fet, d’un Poetry Slam com els que últimament s’han afirmat a un cantó i un altre de l’oceà, sinó més aviat d’una jam session poètica-musical i d’un open-mic on el públic es converteix en protagonista. El que pot passar en aquestes vetllades no ho poden saber ni els mateixos organitzadors i animadors. L’improvisació regna sobirana.

Podrem gaudir de l’activitat amb la música en directe de Benguelê, un grup de música brasiler que profunditza en la música instrumental del seu país, en particular en «choro».

El “choro” o “chorinho” és un gènere musical precursor de la “samba carioca”, que neix a finals del 1800 a Rio de Janeiro, fusionant les danses europees amb els ritmes afro-brasilers.