Amfitrions
i Viatgers

Festival del Turisme Responsable,
on el protagonista és la ciutadania.

VILAMON promou els viatges basats en el turisme responsable que vincula les motivacions del turista amb les necessitats de la comunitat local.

Entenem el turisme responsable com:

Un moviment social que pretén promoure la sostenibilitat del turisme. Una manera de viatjar i de gestionar el turisme que té com a principis la justícia ambiental, social i econòmica.

El turisme responsable crea millors llocs per viure i millora els indrets per visitar.

Comunitat Vilamon

VILAMON pretén teixir una xarxa d’organitzacions implicades en els viatges responsables i involucrar als participants en una experiència multisensorial. La IV edició compta amb més de 40 participants i col·laboradors locals.

Ciutats per viure

VILAMON vol generar nous relats sobre l’espai públic, la custòdia del patrimoni, el comerç local, la mobilitat sostenible, la justícia social i ambiental, la interculturalitat i l’hospitalitat, aquests són els valors que configuren el programa cultural de VILAMON.

Des de VILAMON promovem itineraris locals i activitats de sensibilització sobre l’oci i l’ètica del viatge. Volem generar un moviment local amb visió global per a contribuir al benestar de les comunitats i ajudar a preservar el patrimoni per a les generacions futures.

El compromís en la cerca de solucions

VILAMON genera diàlegs, idees i nous consensos, per a contribuir a un millor enteniment de les nostres possibilitats i obligacions amb les generacions futures.

Empoderar a la societat civil a través de la informació i connectar-la per elevar qüestions negatives i positives del turisme a l’opinió pública de Barcelona, és un repte que pretenem avançar en els diversos fòrums i debats del festival VILAMON.

Promotors

eco-union
Impulsem la transició cap a la sostenibilitat

eco-union és una associació sense ànim de lucre creada el 2005 que genera, acompanya i agrupa als actors del canvi de diversos sectors de la societat per catalitzar la transició cap a la sostenibilitat. A eco-union pensem que encara és possible trobar un equilibri entre el desenvolupament econòmic, el benestar social i la protecció del medi ambient amb canvis radicals en el nostre estil de vida i amb la participació activa de tots els sectors de la societat.

Posidonia Green Project
A cada pensament correspon una acció i només sembrant es recull un costum

Posidonia Green Project és una associació internacional sense ànim de lucre que promou una cultura ecològica que respecta l’ambient a través d’esdeveniments, iniciatives, campanyes de sensibilització i de comunicació. L’associació és el desenvolupament natural de totes les activitats relacionades al Posidonia Festival, esdeveniment anual nascut el 2008 en diferents parts del Mediterrani, entra Itàlia i Espanya.

Loom Sustainable
Sostenibilitat i Producció

Loom Sustainable Experiences és una organització dinàmica, innovadora i compromesa amb la sostenibilitat a través del disseny i producció d’experiències sostenibles. Promovem el respecte cap al medi ambient, la dinamització de l’economia local i els valors del territori.

La Mochila Verde
Tenim una altra manera d’entendre el turisme

La Mochila Verde és una associació que neix per connectar serveis d’oci i persones interessades en la sostenibilitat. Per això ha creat wecoplan, la web on trobar allotjaments, restaurants, activitats i productors singulars i compromesos amb el seu territori.