El festival VILAMON promou quatre debats amb la societat civil en diferents barris de Barcelona per fomentar el diàleg i la reflexió sobre els conflictes que el turisme de masses està generant. També debatrem sobre la qualitat de vida de la ciutadania i de quin és el paper de la societat civil en la resolució de conflictes a la ciutat turística.

En el marc de l’Any Internacional del Turisme Sostenible pel desenvolupament, la Direcció General de Turisme ha organitzat una conferència internacional sobre turisme sostenible, amb l’objectiu de dialogar i reflexionar sobre la contribució del turisme als Objectius del Desenvolupament Sostenible. Aquesta conferència tindrà lloc durant  la tercera setmana de maig.

En aquest context, el Festival VILAMON organitza els quatre debats per dialogar amb la ciutadania sobre els conflictes amb més contestació pública: gentrificació, salut pública i desigualtats laborals de gènere del turisme.

En col·laboració d’acadèmics, polítics, activistes i investigadors VILAMON proposa els següents fòrums:

Taula de Dones, Turisme i Treball

17 de maig – Espai Bonnemaison – 18h-20h

La taula de treball incidirà en la igualtat de gènere en l’ocupació en el turisme, sobretot en el sector hoteler. L’objectiu és sensibilitzar sobre la importància d’abordar l’ocupació en el turisme des de la perspectiva de gènere i en definir les estratègies d’igualtat en el sector hoteler per a la pròxima dècada, en un to crític i constructiu.

O Lisboa! Cinefòrum Terramotourism + Liboa Poetry Slam

19 de maig – Pou de la figuera – 20h-23h

Cinefòrum Terramotourism (Left Hand Rotation) per dialogar sobre els paral·lelismes entre Lisboa i Barcelona, acompanyats de Fifty-Fish Poetry Slam amb Steven Fifty, Peter Fish i altres convidats.

Gentrificació i Turisme, dues cares de la mateixa moneda?

20 de maig – Hort de la Vanguardia – 12h-14h

Trobada de moviments socials per reflexionar sobre el reptes de futur, així com recollir propostes que puguin ser útils a l’hora d’abordar aquesta complexa relació de la qual depèn el futur de les nostres ciutats tal com les coneixem fins ara.

Com afecten els creuers a la salut pública?

22 de maig – Casa Golferichs – 18h-20h

En col·laboració amb ISGLOBAL i Ecologistes en Acció organitzem una taula rodona sobre els efectes de la contaminació atmosfèrica provocats pels creuers en una ciutat com Barcelona.