De la Ciutat al Camp: viatge a l’origen dels sabors

Mercat de la terra

12:00h – 27 de maig

Gratuït

Les places s’ocuparan per ordre d’arribada

La tradició gastronòmica d’un territori modela el seu paisatge i la seva cultura popular. Aquests elements conformen gran part de l’atractiu que ens motiva per viatjar. Des de VILAMON i Slow Food Vázquez Montalbán volem mostrar iniciatives gastronòmiques que apostin per una alimentació bona, neta i justa, i que ens permetin conèixer llocs propers de forma divertida, responsable i enriquidora.
Coincidint amb l’any internacional del turisme sostenible, us proposem un viatge a l’origen dels sabors a través d’una inspiradora presentació dels territoris més propers i d’una degustació de productes KM 0.

A més de degustar els millors formatges de la Noguera, Agnes Zander de Sències Can Girona ens presentarà les històries de productors Slow del Garraf-Penedès i Teresa Fuentes de Gustum ens mostrarà diverses experiències gastronòmiques de l’interior de Catalunya.

Programa 

Data: 27 maig

Lloc: Mercat de la Terra

Horari: 12h – 15h

  • 12:00-13:20h Taula rodona i tast de productes:

De la Ciutat al Camp. Viatge a l’origen dels sabors 

Modera: Pilar Leal, Investigadora UB i Professora d’Ostelea:

    • Presentació (15-20 minuts): Històries del Garraf: Gastronomia bona, justa i neta a càrrec d’Agnes Zander, directora de Sències Can Girona.
    • Presentació (15-20 minuts): Catalunya del camp al plat.amb Gustum.
    • Debat (20-30 minuts): Gastronomia i viatges de proximitat.
    • Maridatge de vins i formatges amb Albert Domingo del Celler Tuets: Vins Naturals directament des de l’Alt Camp i Nicanor Coscollola de la Formatgeria de Tòrrec: Formatges de Llet Crua de Cabra directament des de La Noguera.
  • 13:30h-14:30h Fifty-Fish Poetry Slam amb Steven Fifty, Peter Fish i els seus convidats