Conferència internacional sobre turisme sostenible

https://ajuntament.barcelona.cat/turisme/ca/conferencia-turisme-sostenible

L’Ajuntament de Barcelona, ​​en col·laboració amb la Diputació de Barcelona, l’Agència Catalana de Turisme i l’Institut de Turisme Responsable (ITR), organitza els pròxims 17 18 i 19 maig de 2017 la Conferència Internacional sobre el turisme sostenible per al desenvolupament en el marc de la Nova Agenda Urbana.

L’acte s’inscriu en l’agenda de Nacions Unides, que ha declarat 2017 com a Any Internacional del Turisme Sostenible per al Desenvolupament, en el qual les ciutats constitueixen un camp prioritari d’aplicació dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible. Els governs locals esdevenen agents impulsors i garants d’un desenvolupament urbà sostenible i equitatiu en àmbits com la creació d’ocupació, el consum i la producció sostenible, la conservació del patrimoni cultural i natural o la lluita contra el canvi climàtic. Les ciutats afronten també el repte de construir una oferta turística sostenible, on visitants i ciutadania convisquin equilibradament, minimitzant els impactes negatius del turisme i enfortint el seu vincle amb les economies locals.

La conferència comptarà amb la participació d’experts en turisme sostenible, clima, innovació i convivència, entre d’altres, així com representants de governs locals i agents i operadors del sector. L’esdeveniment culminarà amb la presentació d’una declaració i unes directrius a les quals puguin adherir-se totes les ciutats compromeses amb el turisme sostenible.