Turisme Responsable i Economia Social: Reptes i Oportunitats per Catalunya

El pròxim diumenge 28, la Xarec i VILAMON et conviden a debatre sobre les oportunitats de l’economia social i solidària en el sector del turisme.

El turisme, un fenomen que forma part del nostre dia a dia, presenta multitud de reptes i oportunitats pels quals l’economia social i solidària pot aportar solucions justes i responsables. La qualitat de l’ocupació, l’hostaleria responsable, l’oci i el turisme per a la inclusió social són aspectes sobre els quals reflexionarem amb els següents convidats:

· Ernest Cañada, Albasud: amb ell abordarem preguntes com: quina és la situació de l’ocupació laboral del sector turístic català? Quines oportunitats de millora existeixen? Quines experiències d’èxit poden inspirar un canvi en clau social?

· Sonia i FerranXarec: L’hostaleria brinda oportunitats úniques per transmetre la riquesa del territori i donar valor a la producció local. Al mateix temps, la precarietat regna en un sector cada vegada més estandarditzat. La Cooperativa de serveis a la restauració i al turisme responsable XaRec ens convidarà a explorar els reptes del sector i compartirà la seva aposta per un model d’hostaleria i turisme compromès social i ambientalment.

· PereTranspirenaica social solidària: la muntanya com a escenari de transformació social i apoderament. Amb cinc anys de vida, la Transpirenaica ha aconseguit reunir a més de 300 joves i 200 voluntaris per recórrer 800 km en un exercici de superació i creixement personal. Els seus protagonistes ens explicaran com posen en contacte a joves amb educadors i professionals de diferents sectors per crear oportunitats, compartir experiències i crear una xarxa social solidària activa.

Una taula rodona inspiradora per conèixer visions sobre un model turístic possible, explorar reptes i oportunitats amb els seus protagonistes i debatre sobre les palanques de canvi que ens acostin a un turisme millor.

Modera Fabiola Mancinelli, professora d’antropologia del turisme (UB) i directora del #CinelabTurisme.

DIA: Diumenge 28

HORA: 11h-13h

Espai Honora Enfield

EIX: Sobirania econòmica

#FESC2018: Recinte Fabra i Coats.  Carrer de Sant Adrià, 20. Sant Andreu, Barcelona