VILAMON

Col·lectiu per un Turisme Responsable

VILAMON promou el turisme responsable que vincula les motivacions del turista amb les necessitats de la comunitat local.

Entenem el turisme responsable com:

Un moviment social que pretén promoure la sostenibilitat del turisme. Una manera de viatjar i de gestionar el turisme que té com a principis la justícia ambiental, social i econòmica.

El turisme responsable crea millors llocs per viure i millora els indrets per visitar.

Comunitat Vilamon

VILAMON pretén teixir una xarxa d’organitzacions implicades en els viatges responsables i involucrar als participants en una experiència multisensorial. La IV edició compta amb més de 40 participants i col·laboradors locals.

Ciutats per viure

VILAMON vol generar nous relats sobre l’espai públic, la custòdia del patrimoni, el comerç local, la mobilitat sostenible, la justícia social i ambiental, la interculturalitat i l’hospitalitat, aquests són els valors que configuren el programa cultural de VILAMON.

Des de VILAMON promovem itineraris locals i activitats de sensibilització sobre l’oci i l’ètica del viatge. Volem generar un moviment local amb visió global per a contribuir al benestar de les comunitats i ajudar a preservar el patrimoni per a les generacions futures.

El compromís en la cerca de solucions

VILAMON genera diàlegs, idees i nous consensos, per a contribuir a un millor enteniment de les nostres possibilitats i obligacions amb les generacions futures.

Empoderar a la societat civil a través de la informació i connectar-la per elevar qüestions negatives i positives del turisme a l’opinió pública de Barcelona, és un repte que pretenem avançar en els diversos fòrums i debats del festival VILAMON.

Promotors

eco-union
Impulsem la transició cap a la sostenibilitat

eco-union és una associació sense ànim de lucre creada el 2005 que genera, acompanya i agrupa als actors del canvi de diversos sectors de la societat per catalitzar la transició cap a la sostenibilitat. A eco-union pensem que encara és possible trobar un equilibri entre el desenvolupament econòmic, el benestar social i la protecció del medi ambient amb canvis radicals en el nostre estil de vida i amb la participació activa de tots els sectors de la societat.

Posidonia Green Project
A cada pensament correspon una acció i només sembrant es recull un costum

Posidonia Green Project és una associació internacional sense ànim de lucre que promou una cultura ecològica que respecta l’ambient a través d’esdeveniments, iniciatives, campanyes de sensibilització i de comunicació. L’associació és el desenvolupament natural de totes les activitats relacionades al Posidonia Festival, esdeveniment anual nascut el 2008 en diferents parts del Mediterrani, entra Itàlia i Espanya.

Loom Sustainable
Sostenibilitat i Producció

Loom Sustainable Experiences és una organització dinàmica, innovadora i compromesa amb la sostenibilitat a través del disseny i producció d’experiències sostenibles. Promovem el respecte cap al medi ambient, la dinamització de l’economia local i els valors del territori.

La Mochila Verde
Tenim una altra manera d’entendre el turisme

La Mochila Verde és una associació que neix per connectar serveis d’oci i persones interessades en la sostenibilitat. Per això ha creat wecoplan, la web on trobar allotjaments, restaurants, activitats i productors singulars i compromesos amb el seu territori.